Aanschaf

Voor je besluit een papegaai aan te schaffen , bedenk goed dat het moto ” bezin voor je begint” hierbij van toepassing is! Papegaaien kunnen gemiddeld 40 jaar (en ouder) worden en hebben net zoals vele huisdieren hun verzorging , liefde en aandacht nodig. Veel kromsnavels zijn echte herrie schoppers en dienen dan ook consequent opgevoed te worden . Ook vinden ze het heerlijk om pitten in het rond te strooien en vele van hen maken enorm veel stof. Natuurlijk alle aandacht en verzorging die U schenkt aan uw vogel(s) , krijgt U dubbel en dik terug in liefde en plezier. Want een kromsnavel in huis zorgt voor uren plezier en grappige situatie’s. Kijk maar naar de praters onder de kromsnavels , die maken zonder al te veel moeite zijn gezin aan het lachen met hun dol-komisch gebabbel.   Soort kiezen : 
Kromsnavels vind je in alle kleuren en maten. De ene praat beter dan de andere , en sommige zijn echte iedereens vrienden terwijl andere weer éénkennig zijn. Voor U een soort kiest dient U eerst na te gaan wat Uw verlangens zijn van de vogel en welke het beste in uw situatie past. Voor meer informatie en foto’s over de verschillende soorten kan U ook eens gaan kijken op onze link “soorten”Waar kopen ? 
Het beste koopt U een vogel bij een hobby kweker. De vogels worden door hen met veel liefde en in gezinsverband grootgebracht en blijven je na de aankoop met raad en daad bijstaan. Koop nooit een kromsnavel die nog met de hand gevoerd moet worden , na enkele weken eet de vogel zelfstandig. De vogel zal hierdoor niet minder tam of lief zijn.   
Bent U op zoek naar een kromsnavel van een bepaalde soort ? Stuur ons een mailtje , misschien hebben of weten wij wel een gezond diertje voor je.