Douchen

The secret of success

Om het verenpak van uw kromsnavel in topconditie te houden is het zeer belangrijk dat hij regelmatig een douche neemt. De veren zien er frisser uit en de vogel geeft minder stof af. Bovendien vinden de meeste het heerlijk . 

M’n kan ongeveer vanaf de leeftijd van 14 weken beginnen met sproeien. Maak ze de eerste keren beetje bij beetje gewent aan water.   Zet NOOIT uw vogel de eerste keer meteen onder de douche.   

Je kan hen het beste laten wennen aan water door hen wat te besprenkelen dmv een plantensproeier. Dit kan je dan opbouwen tot je merkt dat de kromsnavel het heerlijk vind , dan kan m’n voorzichtig gaan proberen hem kennis te laten maken met de kraan van de wasbak of de douche . De vogels mogen door en door nat worden en je zal merken wanneer ze opgedroogd zijn dat ze er stralend uit zien.

Geef hun douchebeurt bij voorkeur in de voormiddag zodat ze zeker volledig droog zijn bij het slapen gaan. Mocht je door omstandigheden de vogel toch in de namiddag of avond laten badderen kan je hem alsnog voorzichtig droog fuhnen. Je kan natuurlijk ook lekker samen met je vogel onder de douche , maar natuurlijk is het gebruik van zeep of shampo niet gezond voor je kromsnavel.