Verzorging

Aanschaf

Voor je besluit een papegaai aan te schaffen , bedenk goed dat het moto ” bezin voor je begint” hierbij van toepassing is!  Als je er klaar voor bent kan je op zoek naar een papegaai die echt bij je past.

Kooien en Standaards

Als je een papegaai gaat aanschaffen is het natuurlijk van groot belang dat je jou nieuwe vriend goed kan huisvesten. Op wat moet moet je allemaal letten en wat doe je beter niet ? 

Douchen

Om het verenpak van uw kromsnavel in topconditie te houden is het zeer belangrijk dat hij regelmatig een douche neemt. De ve-ren zien er frisser uit en de vogel geeft minder stof af.

Voeding

Over de beste voeding voor een kromsnavel bestaan veel uiteen lopende meningen. Wel is iedereen het er mee eens dat een zo gevarieerd mogelijk aanbod noodzakelijk is. 

Ziektes

Helaas kan je kromsnavel ook ziek worden. Vaak merk je er niet veel van omdat ze van nature uit het instinct hebben dit niet te laten merken. Dit kan je alvast in de gaten houden: 

Vogelartsen

Als je kromsnavel ziek is kan je best naar een gespecialiseerde vogelarts. Gewone dieren- artsen hebben vaak niet voldoende ervaring met vogels.

Opgelet met giftige planten voor uw papegaaien.
Download hier de lijst door op het icoon te klikken: